Corvette Stingray -74

Sivuputket_11Tämä C3 Stingray tuli hankittua, ei ihan hetken mielijohteesta, mutta melkein. Isoja projekteja ei ollut tarkoitus tehdä, mutta joskus pikkujutut vain laajenee isommiksi…

Auto oli hankintahetkellä katsastamaton. Apukuskin ovessa oli reikä ja kone söi kuulemma öljyä. Sisustus oli myös runsaan käytön jäljiltä. Ajokuntoinen projekti oli siis käsissä. Alla juttuja joita tähän autoon on mm. tehty.

 

C3:n penkkien värkkäily.

Kun auton vuosimalli on -74, ja penkit lienevät alkuperäiset, ei kunto voi olla kovinkaan kummoinen. Pintanahkojen lisäksi huonossa kunnossa lienevät myös runkorakenteen muodostavat vaahtomuovit. Metallinen runko on yleensä vain pintakäsittelyn tarpeessa.

Klikkaa tästä koko teksti

Sivuputket C3:een

Finnshark -foorumin kautta tuli  hankittua käytetyt Hookerin sivuputket. Vihdoin tuli asentamisen aika. Vanhojen putkien purkamisessa ei kauan mennyt. Ihan hyväkuntoiset putket pukinsarvipakosarjoilla. Sitten asennushommiin.

Klikkaa tästä koko teksti

Osia 3D -tulostamalla

Ei ole helppoa harrastaa, ja etenkin korjata vanhaa autoa, jossa on muoviosia. Yli 40 vuotta aikaa nähnyt muovi on yleensä rikki, tai ainakin se menee rikki kun siihen vähänkin kajoaa.
Näin on tilanne myös tämän -74:sen kanssa. Etenkin kojelaudan sisältä löytyy rikkinäisiä korvakkeita jne. Ensin meinasin leikata jostakin sopivasta muovilevystä palan, porata siihen reiän ja liimalla kiinni - helppoa ja nopeaa. Mutta entä sitten kun tulee haastavampi muoto joskus vastaan? On aika opetella jotakin uutta: 3D tulostaminen.

Klikkaa tästä koko teksti

Stingrayn uudet oviverhoilut

Aikansa eläneen sisustuksen tilalle piti tehdä jotakin. Siispä ompelukoneen ääreen.

Ensin vanha vinyylipinta pois. Lähti helposti kuumailmapuhaltimen avustuksella. Sitten miettimän millaista tilalle ja ensin keinonahkasta testiversiota pykäämään.

Klikkaa tästä koko teksti

Stingrayn maalaus

Auton myyjä kertoi siinä olevan ainakin 12 maalikerrosta. Siispä hommiin ja kaikki vanha maali pois. Osa maaleista lähti näppärästi paineilmalla puhaltelemalla. Tiukemmassa olevaa pintaa piti poistaa hiomalla. Pölysuoja on lähinnä opetustarkoituksessa. Löysin nimittäin karkeudeltaan 40 hiomapaperia, joka ei juurikaan tuottanut pölyä, vain muruja.

Klikkaa tästä koko teksti